Gå til innholdet

Intervju med Norsk Folkehjelp Produkt & Undervisning

Norsk Folkehjelp Produkt & Undervisning tilbyr dugnadssalg av essensielle produkter som førstehjelpsutstyr og mindre brannslukningsutstyr. Kristian Nergård fra organisasjonen forteller at det gir trygghet å ha et navn som Norsk Folkehjelp i ryggen for de som selger produktene deres.

Velkommen til dugnadsguiden.no! Hva synes dere om siden vår?

Dette er en nystartet side, og for oss er det spennende å prøve noe nytt. For oss virker dette som et riktig sted å være. Siden virker oversiktlig og lett å bruke. Det vil forhåpentligvis gjøre det lettere for de som vil gjennomføre en dugnad å finne oss, våre produkter og våre tjenester.

Kristian Nergård fra Norske Folkehjelp Produkt & Undervisning

Hvilke typer dugnad(er) tilbyr Norsk Folkehjelp?

Dugnadskonseptet vårt dreier seg om risikofritt videresalg av førstehjelpsutstyr og mindre brannslukningsutstyr. Førstehjelpsutstyr er fornuftige og nyttige produkter, og det er noe alle trenger, uavhengig av alder og kjønn. Vi har satt sammen noen ulike pakker som dekker de fleste situasjoner. Vi opplever også at folk syns det er veldig givende å selge nyttige produkter som kan redde liv.

Hvor lenge har dere holdt på?

Vi har holdt på med dugnader i 8 år nå.

Hvorfor begynte dere å arbeide med dugnader?

Vi fikk mange henvendelser fra idrettslag, skoleklasser, musikkorps, russ og andre grupper som ønsket å drive dugnader gjennom oss. Norsk Folkehjelp har et kjent og etablert navn i Norge, og for de som driver en dugnad er det trygghet i å selge produkter fra en aktør som man vet at man kan stole på. Vi så at det var behov for et konsept som ga dem gode inntektsmuligheter, uten noen risiko og med produkter som alle trenger. Førstehjelpsutstyr er viktig, og du vet aldri når du får bruk for det. Samtidig bidrar alle salg til å støtte opp om det viktige arbeidet som den frivillige redningstjenesten i Norge, som Norsk Folkehjelp er en del av, utfører.

Hvem er typiske oppdragstakere? Russ, idrettslag, ungdomskoleelever?

Oppdragstakerne våre kommer fra alle mulige lag, organisasjoner, skoleklasser, russ og så videre. Det er for eksempel mange skoleklasser som ønsker å dra på klassetur, russ som sparer til russetiden, idretts- og fotballag som skal reise på cup, og speiderforeninger som trenger litt ekstra inntekt. Listen er lang. Våre dugnadsprodukter passer for alle.

Hva tror dere skal til for å være en god dugnadsaktør, og hva gjør dere for å oppnå dette?

Man må være en seriøs dugnadsaktør som folk kan stole på. For de som selger våre produkter gir det trygghet å ha et navn som Norsk Folkehjelp i ryggen.

Vi gir gratis frakt til alle som bestiller fra oss, og samtidig har man 30 dagers full returrett. Dette gjør at man ikke løper noen risiko ved å kjøre dugnad gjennom oss. Og vi oppfordrer alle som har spørsmål angående dugnadskonseptet vårt, hvor mange produkter man bør selge eller hvordan man bør gå frem for å selge, om å ta kontakt med oss. Vi gir gjerne råd og innspill.

Hva kan russen, idrettslagene og andre gjøre for å få til en best mulig dugnadopplevelse med dere?

Første bud er å finne ut hvor mange som skal delta på dugnaden, for så å tenke over hvor mange produkter det er realistisk at hver person klarer å selge. Gruppa bør også avtale hvem som skal selge i hvilke områder, slik at man ikke går den samme ruta.

Det er viktig å ha et klart tidsperspektiv for dugnaden. Gruppa bør sette en start- og sluttdato. På den måten har alle sammen klare rammer å forholde seg til, og man slipper salg i siste liten eller at noen brenner inne med produkter de ikke får solgt. Dersom man foretar forhåndssalg vil man også unngå retur av usolgte produkter. Er man i tvil og trenger råd og innspill, så er det bare å kontakte oss.

Finn dugnader