Gå til innholdet

Intervju med Kortdugnad

Kortdugnad ble startet av en far som ønsket å utvikle et dugnadskonsept for idrettslaget til barna sine. Han deler erfaringene sine med oss og forteller hvordan det hele startet.

Dugnadsgruppe med kort

Hvilke typer dugnad tilbyr Kortdugnad?

Kortdugnad tilbyr skoleklasser, idrettslag, korps, foreninger, organisasjoner og russ salg av attraktive pakker med gratulasjonskort.

Hvor lenge har dere holdt på?

Kortdugnad startet opp i august i år.

Hvorfor begynte dere å arbeide med dugnader?

Det startet da jeg kom inn i økonomiutvalget til Tyrving Friidrett hvor barna mine er aktive. Siden sponsormarkedet er begrenset, er det svært viktig å få høy fortjeneste på salgsdugnadene. Vi hadde kun 35% fortjeneste på våre dugnader, og siden jeg jobber som konseptutvikler påtok jeg meg å finne noe som gav oss 60-70 % fortjeneste. Det fant jeg ikke … Så da ble Kortdugnad.no etablert. Nå har vi 4-doblet dugnadsinntektene i Tyrving med overgang til Kortdugnad :)

Hvem er typiske oppdragstakere?

Skoleklasser, idrettslag, korps og russ. Fellestrekket er at de har satt seg grundig inn i dugnadsmarkedet og har fokus på fortjeneste. Den minste gruppen har vært kun 3 personer, den største til nå var et idrettslag med 350 personer.

Kortene fra Kortdugnad

Hva tror dere skal til for å være en god dugnadsaktør, og hva gjør dere for å oppnå dette?

For idrettslaget, skoleklassen eller korpset er jo det viktigste å få store inntekter på dugnadene til det man trenger inntektene til. Som god dugnadsaktør tilbyr Kortdugnad derfor alltid over 70 % av omsetningen i fortjeneste.

For å oppnå dette gjør vi to ting:

  • Tilbyr et produkt som er økonomisk attraktivt BÅDE for de som skal kjøpe produktet på dør og de som skal selge det. Vi ønsker ikke å ha produkter som kun er et støttekjøp, som man får kjøpt rimeligere i butikken.
  • 100 % risikofri dugnad. Det innebærer: gratis frakt, ingen utlegg på forhånd, all betaling foregår etter utført dugnad, og selvfølgelig 100 % returrett på evt. usolgte varer.

Hva kan russen, idrettslagene og andre gjøre for å få til en best mulig dugnadopplevelse med dere?

Ta kontakt og fortell om behovet så kan vi skreddersy et opplegg som blir suksess for dere. Nå har idrettslag, skoleklasser, korps, russ og organisasjoner i hele landet testet Kortdugnad, og vi har mange gode tips og erfaringer å dele.

Finn dugnader