Gå til innholdet

Intervju med "God Fortjeneste"

Dugnadsguiden har snakket med Tom Andre Vennes fra God Fortjeneste. God Fortjeneste har vært i markedet siden 2006 og tilbyr salg av en rekke forskjellige husholdningsartikler.

God Fortjeneste

Velkommen til dugnadsguiden.no! Hva synes dere om siden vår?

Mitt førsteinntrykk av Dugnadsguiden er svært positivt. Tror en side som dette kan være svært nyttig for de som er på utkikk etter en måte å tjene penger til for eksempel klasseturen eller russetiden. Det er svært mange aktører i markedet og jeg tror en side som dette kan gjøre det enklere for folket der ute å velge en trygg og solid dugnadsleverandør.

Hvilke type dugnad(er) tilbyr God Fortjeneste?

Vi tilbyr hovedsaklig salgsdugnader av lettsolgte produkter. Våre to hovedprodukt er toalettpapir og tørkepapir. To produkter det er lett å selge og som gir høy fortjeneste til de gruppene som arbeider med oss. Vi er stolte av å kunne tilby en av markedets best betalte og ettertraktede dugnader for skoleklasser, idrettslag og russ. I tillegg til salgsdugnader har vi gode kontakter over hele landet og formidler andre typer dugnader som for eksempel varetellinger.

Hvor lenge har dere holdt på?

Bedriften ble startet i 2006!

Hvorfor begynte dere å arbeide med dugnader?

Det å jobbe med dugnader er utrolig gøy. Vi får gleden av å samarbeide med folk over hele landet og i alle aldre. Det er inspirerende å se hvor strukturerte og arbeidsomme de ulike gruppene kan være. Ekstra gøy blir det når vi får gode tilbakemeldinger på vår innsats i dugnadsprosessen.

Hvem er typiske oppdragstakere? Russ, idrettslag, ungdomskoleelever?

Vi arbeider med skoleklasser, idrettslag, russ, korps, lag og foreninger. Spesielt de siste årene har det blitt stadig flere russegrupper, noe vi tror har å gjøre med at russefeiringen stadig blir en dyrere affære og at russen er villig til å stå på hardt for å få en så fet russetid som mulig. I tillegg har vi merket oss at skoleklassene stadig legger mer penger i dyre klasseturer og da må det naturligvis legges en større innsats i å tjene penger til dette!

Hva tror dere skal til for å være en god dugnadsaktør, og hva gjør dere for å oppnå dette?

For å være en god dugnadsaktør så tror jeg det er svært viktig å ha gode produkter til en fornuftig pris. Videre må man være stor nok til å kunne levere dugnadsproduktene innen kort tid. Vi har 13 lagre over hele landet og sørger derfor for svært rask levering. Utover det så tror jeg det er viktig å være tilgjengelig for de som ønsker dugnad. Vi er for eksempel tilgjengelige fra tidlig morgen til kl 12 hver kveld for å svare på spørsmål. gi gode råd til gjennomføring osv.

Hva kan russen, idrettslagene og andre gjøre for å få til en best mulig dugnadopplevelse med dere?

For at dugnaden skal bli en så positiv opplevelse som mulig så tror jeg det er svært viktig at gruppen snakker sammen både før og under gjennomføringen. Bli enige på forhånd om hvor mange som ønsker å delta, hvor mye dere ønsker å tjene, hvor lang tid dere skal bruke, hvor varene skal oppbevares. Videre er det fornuftig å diskutere hvordan dugnaden skal gjennomføres. Skal det være forhåndssalg hvor dere tar opp bestillinger fra folk dere kjenner FØR dere bestiller dugnaden eller skal dere bare bli enige om et fornuftig antall som skal selges.

Alt dette kan vi mye om og vi gir gjerne gode råd til både planleggingen og gjennomføringen. Dugnad skal være gøy og ikke minst lønnsomt :-)

Finn dugnader